Zo maak je Zweedse kaneelbroodjes.

  • Oct 01, 2021
  • Door Jolein van
  • 0 Opmerking

Recept kaneelbroodjes

In Zweden, maar ook in Nederland, zijn ze erg populair; de kaneelbroodjes. ook wel Kanelbullar genaamd. Maar hoe maak je nu authentiek Zweedse kaneelbroodje. Wij hebben er velen gemaakt en getest, maar deze is voor ons toch echt de lekkerste.


 

Wat heb je nodig voor het deeg? 
420 gram bloem
7 gram instant gist (droge gist)
1 tl kardemom
0,5 tl zou
50 gram suiker
75 gram ongezouten roomboter
250 ml melk lauwwarm

 

Wat heb je nodig voor de vulling?
75 gram ongezouten roomboter
50 gram lichtbruine basterdsuiker
1 el kaneel

 

Wat heb je nodig voor de topping?
1 ei losgeklopt
2-3 el parelsuiker

Instructies
Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom
mix dit in 5-7 minuten tot een mooi en soepel deeg

Plaats het deeg in een kom die je afdekt met een schone theedoek
Laat het deeg 1 uur rijzen tot het in volume verdubbeld is

Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 30x40cm
Roer de ingrediënten voor de vulling door elkaar en smeer het deeg er mee in

Leg de stukken deeg op een met bakpapier beklede bakplaat
Dek de plaat met broodjes af en laat 45 minuten rusten

Smeer de broodjes in met het losgeklopte ei
Strooi er de parelsuiker overheen

Bak de kaneelbroodjes in ongeveer 12-14 minuten op 220C gaar en goudbruin

En... smullen maar!

Probeer de Fika Premium Coffee om het genieten compleet te maken.
Dit recept is afkomstig van Laura's Bakery

Laat een reactie achter

Archief

Recente Post

Recent Post
Dec 06, 2021

Welke soorten...

Recent Post
Oct 18, 2021

Waarom koffie...

Recent Post
Oct 01, 2021

Zo maak je Zw...

Recent Post
Sep 23, 2021

Hoe wordt kof...

Recent Post
Sep 10, 2021

Wat is een Ba...