Recept kaneelbroodjes
In Zweden, maar ook in Nederland, zijn ze erg populair; de kaneelbroodjes. ook wel Kanelbullar genaamd. Maar hoe maak je nu authentiek Zweedse kaneelbroodje. Wij hebben er velen gemaakt en getest, maar deze is voor ons toch echt de lekkerste.
Wat heb je nodig voor het deeg?
420 gram bloem7 gram instant gist (droge gist)1 tl kardemom0,5 tl zou50 gram suiker75 gram ongezouten roomboter250 ml melk lauwwarm
Wat heb je nodig voor de vulling?
75 gram ongezouten roomboter50 gram lichtbruine basterdsuiker1 el kaneel
Wat heb je nodig voor de topping?
1 ei losgeklopt2-3 el parelsuiker
Instructies
Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kommix dit in 5-7 minuten tot een mooi en soepel deeg
Plaats het deeg in een kom die je afdekt met een schone theedoekLaat het deeg 1 uur rijzen tot het in volume verdubbeld is
Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 30x40cmRoer de ingrediënten voor de vulling door elkaar en smeer het deeg er mee in
Leg de stukken deeg op een met bakpapier beklede bakplaatDek de plaat met broodjes af en laat 45 minuten rusten
Smeer de broodjes in met het losgeklopte eiStrooi er de parelsuiker overheen
Bak de kaneelbroodjes in ongeveer 12-14 minuten op 220C gaar en goudbruin
En... smullen maar!
Probeer de Fika Premium Coffee om het genieten compleet te maken.
Dit recept is afkomstig van Laura's Bakery
1 Opmerking
thankyou for your post visit us to see article about anything
Door luna
Apr 17, 2023